HOME  |  BEDRIJF  |  AANBOD  |  NIEUWS  |  INFO-AANVRAAG  |  CONTACT
 

Een overzicht van nieuwsberichten

Sales Power

LSD maakt onze klanten high!

Luisteren, Samenvatten en Doorvragen zijn sleutels van een goede verkoper.


Hoe doe je dat dan? Door oprecht interesse te betonen?
Misschien moeten we ‘oprecht’ weglaten en eerder denken in termen van ‘interesse’. Ofwel heb je interesse, ofwel niet. Doen alsof je luistert om weer zo snel mogelijk naar je eigenbelang te gaan, is nog een veel te veel gemaakte verkopersfout.  Echt luisteren gaat over ruimte geven.  De wet van wederkerigheid doet de rest: geef en je zal krijgen.  Als we ons volledig op de ander richten, laat de ander vanzelf ook meer van zichzelf zien, want hij vindt je sympathiek.

Hoe weet de klant dat je goed geluisterd hebt?
Door samen te vatten hoe jij het begrepen hebt.  Het mooie is, als je nog onvolledig bent, vult de klant het wel voor je aan. Als je wel volledig bent, krijgt de klant een fijn gevoel en staat hij op zijn beurt open voor jouw verhaal.

Doorvragen dient enerzijds om aan te tonen dat we geluisterd hebben en anderzijds om nog beter te begrijpen wat de beste oplossing is voor de klant. Ik zie nog zoveel verkopers veel te snel een voorstel maken, dat, door onvoldoende luisteren, niet de echte behoefte dekt van de klant.

Sta nog eens stil hoe het voelt als iemand echt naar je luistert. Merk jij dan ook dat communiceren prettiger en makkelijker verloopt?

Fonsterug
Dankzij de samenwerking tussen tfd en de KMO portefeuille, kan u tot de helft van het factuurbedrag aan subsidies terug krijgen.
tfd behaalde de Qfor certificering. Qfor is een kwaliteitscertificering die zich specifiek richt tot training- en consultingorganisaties.
tfd en Liss zijn partners en bundelen hun expertise. Zo kunnen ze samen totaaloplossingen aanbieden op strategisch, tactisch en operationeel sales niveau.
tfd en Sports2Business zijn partners. Paul Van Den Bosch geeft voor tfd businessconferenties waaruit blijkt dat de sportwereld en het bedrijfsleven veel gemeen hebben.
Copyright © 2011 - www.tfdtraining.be